Spännande!

Jag sitter och laddar upp inför eftermiddagens äventyr, ska så fort B kommer hem kasta mig in i volvon och bränna iväg till ett fritids i Rånäs, de har öppet hus och jag ska säga hej hej och visa att jag finns. Har ringt och frågat dem ifall de var intresserade/i behov av vikarie, vilket de var! Spännande! Nog för att jag inte har någon utbildning, men erfarenhet har jag! =) Så ja, jag är laddad så in i berget!

Annars har det varit en relativt lugn torsdag, har plockat lite här hemma, varit nere på byn en sväng, köpt en ny korsordstidning som jag snart löst klart. Funderar på att köpa hem lite bärs oxå. För imorgon är det fredag och om solen skiner lika mycket imorgon som den gjort idag så vill jag verkligen ta vara på de sista soltimmarna ute på mitt snedtak, och vad vore inte bättre än att ha lite bira då? Sommarens sista dagar!


DAGENS FRÅGA; Hur många poliser har lycka...

DAGENS FRÅGA; Hur många poliser har lyckats skjuta sig själva när de stoppat ned pistolen i byxlinningen egentligen? SVARET; Hej! Uppskattningsvis 14 292 poliser genom tiderna Mvh 118800


Skumt!


Har på någon vänster uppdaterat min mobil.
Nu förstår jag knappt någonting, ingenting är som det var..

Skuuuumt!


Huga.

Idag ringde jag och gjorde en "intresse anmälan" här i närkommunen. Ska dit imorgon och hälsa på. ^^ Vi får väl se hur det går. Nervös var jag iallafall. Men nu känns det skönt att det är gjort...!

Har kommit på, eller snarare märkt att vi behöver göra ett kragtag på städning här hemma. Ordentlig städning alltså, torka dörrar, lister, fönsterrutor och så vidare. Känns lagom opeppt..!

Nu, kaffe!


Kragtag.

Jag har bestämt mig för att imorgon göra ett ordentligt kragtag och ringa runt och söka ordentligt med jobb, träffade min coach tidigare idag och pratade och planerade, fick massa nyttig information och hjälp. =) Så nu jävlar! Han anser att om jag ger mig fan på det så kommer jag ha jobb inom en vecka, jag är liite mer skeptisk, men hoppas kan man ju alltid göra!

Annars då, håller på att tvätta, köpte hem ett tvättställ (äntligen) har ett ute sedan tidigare, men nu börjar vädret bli som så att det inte torkar ute, det lixom måste eftertorkas inomhus och jag har lessnat på att hänga tvätt på element och duschdraperi stången.. Men nu så, tvättställ hej hej! Det som vi har utomhus har jag hängt upp utemöblerna på, svårt att förklara, det blev inte så bra som jag hade hoppats, meen.. Ja, lite bättre än hur det var innan..

Nu, kaffe, sen, tvätt!

Tidig Tisdag.

Uppe med tuppen idag igen då. Hurra! Ska åka in till Norrtälje för att träffa min jobbcoach om ca två timmar.. Har suttit och filat lite på lite uppgifter som jag fick med mig efter vårt förra möte. Efter det ska jag styra min väg upp till ö&b för att köpa ett torkställ. Dock såg jag i annons bladet att de säljer helkroppsspeglar där för typ 200 spänn. Me want one! Dock vet jag inte vart jag ska placera den spegeln. Lyckades med konststycket att byta bling igår oxå, ville bara få det sagt, tror dock bara att det var jag som egentligen uppskattar det.. Jag vet inte jag, just nu känns allt så super skumt här hemma.. Its like a strange vibe.. =/


Världens finaste mamma <3

mms_img184595717 (MMS)

Världens finaste mamma <3


Ny tröja! Love the Color!

photowonder_shar (MMS)

Ny tröja! Love the Color!


Nöjd katt! Öppnade precis mitt bildrediger...

photowonder_shar (MMS)

Nöjd katt! Öppnade precis mitt bildredigerings program, som jag använder mig av när jag gör dessa kollage och så visar det sig att jag lyckats uppdatera det och fått massa nya funktioner.. Kul va?! Haha!


Jag vill ha en helkropps spegel! Det är li...

dsc_0530-1 (MMS)

Jag vill ha en helkropps spegel! Det är liite kämpigt att hela tiden klättra upp på badrums möbeln för att kolla hur det ser ut i spegeln på skåpet.. =P sitter nu hemma och laddar inför lite festligheter. Nenne ska fira sin 25års dag ikväll. Får se vart vi tar vägen. Börjar hemma hos dem iallafall..! Ha en toppen lördag alla! =)


Fredag!

Underbara fredag! Jag har haft en så underbar fredag, började dagen med att Felicia och Miou kom över på frukost, Felica lagade pannkakor, men jag var för mätt för att orka smaka, jag vet dock att jag har en tallrik med pannkakor i kylen som väntar på mig! Awesome! Har hängt i Norrtälje större delen av dagen med Felicia och Myran. =) Sen träffade jag Angelica och drog en repa på stan, vi fikade och mötte upp Tommy. =)

Nu sitter jag hemma hos Ingalill och dricker öl,  vi snackar skit och bara har det bra, underbarare (??!) kvinna får man leta efter!

Ha en toppen kväll alla! ♥


Spaghetti med köttfärsås. Mums! Kn*llar ve...

temp_share (MMS)

Spaghetti med köttfärsås. Mums! Kn*llar verkligen i munnen. =P fråga; hur gör ni er köttfärssås? Vore kul med lite nya idéer. Jag gör såhär; 400 g köttfärs 1 gul lök 2 vitlöks klyftor 500 g krossad tomat 1 burk champinjoner 1 fpk bacon Kryddmix. Steker på köttfärsen, i med lök, bacon och champinjoner. I med tomat kross och vitlöks klyftor. Låt puttra. Strö över riven ost eller feta ost.. Omnom nom...!


Antingen eller...

Som jag ser det så har jag två val att välja mellan, två möjligheter att göra en ändring, på mig själv och mitt matlagande! Av någon oförklarlig anledning så lagar jag stora "satser" mat. Allt som oftast jämnt.. Så.. Antingen eller..


Antingen lär jag mig att laga mindre "satser" mat

eller

så ser jag till att jag har flera middagsgäster på besök varje dag.


Personligen tycker jag att det andra alternativet låter trevligast, meeen, problemet är väl lite som så att det kan vara rätt dyrt att ha middagsgäster över varje dag. Jag menar, alla portioner som blir över efter middagen blir ju matlådor som antingen äts upp dagen efter eller så stoppas de in i frysen för sämre tider. =P

Men endå, det där med att gå efter mått och liknande, recept och sånt är inte riktigt min grej. Jag "höftar" hellre! =)

Nu, middag framför en film med katten som sällskap. Myys! (Och ett glas vitt till kanske, passar det till köttfärssås och pasta?)

Min katt är knäpp! Jag har plockat ihop ut...

temp_share (MMS)

Min katt är knäpp! Jag har plockat ihop utemöblerna för vintern, ställt dit grillen och ska styra en pressänning (??!) och klä in det i. Dynan låg på en stol tidigare och just nu ligger den där i väntan på att få bli tvättat och fräsh, när den låg på en stol låg Ceasar på den, nu när den ligger på grillen ligger han på den. Det är som ett hyllplan på den sidan, precis som det som syns på bilden till vänster.. Och ja, han trivs.. Knäpp katt!! Har annars en lugn fredag, halsen känns bättre. Hade fikagäster i form av Erika hennes dotter och en hundvalp storlek gigantisk! Såg inte alls ut som en valp men var väldigt mysig ändå. =) nu gör jag inte många knop.. Har fixat med mitt cv och skickat iväg det till min coach för åsikter. Funderar på att bädda rent i sängen bara för att ha nått att göra.. Illa va? =/


Tisdag.

Igår roade jag mig med att baka bröd. Det gick faktiskt rätt bra, om man bortser från den hårda brända skorpan som blev. Säger som Inga-Lill; Det går ju faktiskt att skära bort! ;) Och ja visst gör det det. Minns inte om jag råkade sätta ugnen på alldeles för många grader i vanlig ordning. Jag har en tendens att göra det förstår ni. =P Hur som haver, idag är det tisdag, har inga direkta planer inplanerade. Hoppas på en kaffe dejt med finaste grannen! =)

Imorgon ska jag in till Norrtälje för en dejt med min jobbcoach, vi ska styra iordning mitt cv efter det förra mötet vi hade då vi gick igenom olika layouts och liknande för ett cv. Shajse vad jag skämdes över hur mitt såg ut, direkt saxat från ams hemsida lixom. Inte okej Anna. =P Förhoppningsvis har jag bil, Gambierna ska uppträda på skolan runt 11 tror jag det var, och mitt möte är kl 10. Så ja, lättare att ha bil så går det fortare att ta sig från punkt A till punkt B.


Känner mig annars rätt pigg faktiskt, vaknade för ett par timmar sen och regnet öser ner utanför dörren. Det är enligt aftonbladet någon slags storm påväg in över oss. Klass Ett varning. Hurra Hurra.
LÄNK! Får la se hur det ter sig under dagen.



Gårdagens båttur till Kastellet. Mini trum...

temp_share (MMS)

Gårdagens båttur till Kastellet. Mini trumma, sång och dans. Strålande solsken! <3 det var skoj!


Upp with the Tupp.

God morgon!
Vilken otroligt intensiv dag det var igår! Hua! Jag trillar in på bussstationen i Norrtälje ca 40 minuter innan jag ska möta gruppen för avfärd mot Vaxholm, tänkte styra lite i presskiosken, ni vet, kaffe och annat nödvändigt, men icke! Gänget står och hänger i busskuren redan då, redo att åka iväg, så vi åker iväg. 40 minuter tidigare... Sen så får de smått panik när vi kommer fram till Vaxholms slutstation och ingen är där för att möta upp oss. Försök göra din röst hörd och förklara för dem att de kommer snart, vi är tidiga. Sätt er på bänken och njut av vågorna eller nått. =P Haha, det gick ju sådär kan jag ju meddela. Hur som haver, sen kom nästa problem, 15 pinknödiga i akut behov av en toalett. Lyckas få låna muggen på ett liitet liitet cafe som hade fullt upp med frukostserveringen. 1 Toalett. 15 Nödiga. Ja, det tog ju en stund. En in, en ut. Jag stod utanför toa dörren och "passade" eftersom ingen låste? Varför vet jag inte. Men ja... You get the picture!

Åker passbåt över till Kastellet, det var rätt intressant, ordentligt obehagligt nere i fängelsehålan. =/ Åker passbåt tillbaka. Gruppen står upp i båten, hoppar, sjunger och trummar. Solen strålade och för ett ögonblick kändes det som om jag var tillbaka i Gambia. =) Mys! Möter upp Tairou och Cherno, gruppen promenerar till Lions lokaler där det bjuds på sill & potatis till förrätt. Det var nog bara tre st som åt. Lammfärs biffar, Ris och Kantarellsås till huvudrätt (MUMS!) samt glass, bär och kaffe/te till efterrätt. Jag som tyckte jag åt mycket, min portion var bara en fis i rymden om man jämnförde med deras.. =P

Träffade massa folk jag inte träffat på länge, Lotta, Lions President, Mirja och barnen, Pernilla, Kenneth, Många namn, kommer knappt ihåg hälften. Men ja, skoj var det iallafall...

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli dags att åka in till Norrtälje.. Vaknade alldeles för tidigt imorse!


Lördag.

Idag har vi varit i Kista Galleria och upplevt 5D bio. Det var rätt annorlunda och lite småballt. Synd bara att filmen var så kort, ca 9 minuter bara. Och ja, det var väl inte så roligt som jag trodde att det skulle vara. Hade önskat att skärmen varit större, glasögonen bekvämare.. Men ja. Det var trevligt iallafall. =)

Kom hem och satte en bulldeg, lät den gäsa alldeles för länge i vanlig ordning, kavlade ut och hade på rårivna äpplen..? Men det blir nog gott, orkar inte riktigt smaka nu, känner mig alldeles proppmätt efter bakning och middag. Funderar på att sätta mig och pärla lite. Blir en lugn kväll för mig ikväll. Lite rödvin kanske. Men ingenting avancerat..


På väg till min jobbcoach stöter jag på de...

temp_share (MMS)

På väg till min jobbcoach stöter jag på denna bil.. =) lite skojigt tycker jag allt att det är..!


Torsdag.

Torsdag idag, fick inte det andra Statoil jobbet som jag sökte. Synd. Det hade varit lite skojigt! =) Hur som haver, dagens planer är att åka in till Norrtälje, lämna arbetskläder och kort Ankaret, fika med Karin och kramas lite. Hälsa på folket i huset, jag är saknad har jag hört. Tack! ♥ Upp till Roden och hämta ett schema för hur det ska gå till kommande veckor eftersom det är ca 15 Gambier här på besök. ^^ Sen en sväng på stan med mamma kanske, hon har velat trilla runt hur länge som helst nu så det kanske är dags för mig att göra ett kragtag, hoppas hon har tid, annars är det väldigt många timmar att slå ihjäl innan det är dags för möte med min jobbcoach kl 14,30.

Någon som är i Norrtälje och vill ses? =)

Måste styra iordning mig, bussen går snart!

LÖV!

T-y-y-y-ypiskt!

Ja det var just typiskt! Bara för jag och Trissan planerat att åka in en sväng till Norrtälje efter morgonbestyren så bestämde sig världen för att lite ösregn skulle sitta fint, det har regnat fram tills nu typ. Hurra hurra. Bara för att man för en gångs skull ska ge sig ut på lite äventyr lixom. Jo jag tackar jag, det ska jag komma ihåg, nästa gång solen strålar ska jag bara för därför ligga hemma och kolla på film eller nått. HELA DAGEN! Sug på den du världjävel!

Imorgon är det åter dags för ett möte med min jobbcoach, regnar eller inte, hur som haver så måste jag iallafall åka in till Norrtälje, kanske ska passa på att lämna tillbaka arbetskläder och kortet när jag endå är inne då.. Lika bra att ha det gjort!

Funderar på att klicka mig in en sväng på ams hemsida... Kolla läget lite lixom!

Hej På En Stund!


Ett hett bad. Check. Tända ljus. Check. An...

Ett hett bad. Check. Tända ljus. Check. Ansiktsmask. Check. Ett glas rött. Check. En bra bok. Check. Mig själv. Check. Ses om ett par tre timmar då..! =P Check!


Mådag.

Det har verkligen varit en värdelös måndag idag. Jag tror jag inte gjort någonting vettigt överhuvud taget. Eller ja, jag har tvättat en maskin, hängt den, sett den torka i stormblåsten som varit, plockat ner och vikt ihop det... Gått en lång promenad och avslutat den på ica för att inhandla lite mjölk och annat krafs som jag tyckte var nödvändigt att ha här hemma, ägg och bröd ni vet. Men utöver det, ingenting vettigt alls. Har knappt pratat med någon idag heller, inte med riktiga ord, ringde till Fa-kassan och fick veta att mitt arbetsgivarintyg var felskrivet, behöver ett nytt som de kan grunda min ersättning på... Fuck. Ringer till kontoret men de har tydligen inte öppnat växeln idag. Alternativt glömt öppna den efter lunchen. Eller nått. Fram kommer jag inte iallafall och det är liiite frusterande.. Får nått slags stressfel lixom...

Juste, inte fick jag jobbet på statoil heller, eller ja, inte det ena, håll tummarna för att jag får det andra!


Sådanna brödpinnar.. Mums! Tokigt gott att...

temp_share (MMS)

Sådanna brödpinnar.. Mums! Tokigt gott att knapra på tillsammans med ett glas vin. =) har precis pratat med Biggan, på tisdag kommer det 15 st gambier på studiebesök. De är alltså här "via" Barra By Skola. Senast "vi" hade elever här var -05 alltså inte en dag för tidigt. Me happy. Det är flera av de som jag träffade när jag var nere -06 som jag kommer träffa nu.. Tur (i oturen) att min arbetssituation är som den är då.. =D haha!


Mätt tjej! Vi styrde redig fredags middag ...

mms_img184413937 (MMS)

Mätt tjej! Vi styrde redig fredags middag med fläskfile, potatis gratäng, sallad och ett glas rött. Köpte brödpinnar (minns inte namnet) på Ica som fick agera förrätt. Riktigt gott! Nu kortspel ute på lilla uteplatsen.. Trevlig helg alla! =*


Håller på och röjer i skåpen här hemma. =)...

mms_img-39491212 (MMS)

Håller på och röjer i skåpen här hemma. =) hittade ett gammalt spanskaprov från högstadiet.. MVG! Haha! Iofs är det inte svårt nu heller så ja... Men ändå..


Tar mig ett glas rött och ett bubbelbad så...

mms_img-10001670 (MMS)

Tar mig ett glas rött och ett bubbelbad så här på torsdags kvällen.. "firar" mina framgångar inom jobbsökningar och intervjuer.. =) Gött!


1 Septemer 2011

Idag är första dagen på jag vet knappt hur många år (kanske 6 år) som jag är arbetslös på heltid. Det slutgiltiga beslutet tog jag själv och sade tack och hej till min chef. Lika bra det känner jag nu, för ingen kunde le större än jag när jag lämnade lokalen igår. Det känns galet bra, aningens nervöst och lite pirrigt inför vad som komma skall. Vet inte riktigt hur det kommer gå med saker och ting. Men endå. Har "fått" anställning på ett Bemanningsföretag här i Rimbo och nej, det är inte ett åtta till fyra jobb utan när jag behövs blir jag kontaktad, det betyder alltså att jag måste fortsätta söka jobb vilket jag oxå gör, var på möte med min coach tidigare i veckan och pratade i säkert två timmar non stop! Ska ringa honom och boka nytt möte om ett par timmar. Ska även ringa in mig i tio100 familjen, är jätte sugen på kvälls/natt jobb, att arbeta med handikappade och nattpatrullen. Mycket som lockar.

Har "firat" denna dagen tillsammans med världens sötaste dvärgschnauzer Ebba, vi har pimplat kaffe och sanerat i badrummet. Resten av lägenheten är nog lättare att dammsuga när Ebba inte är här. =)

Så nu då, mer kaffe och en cigg är planen, förhoppningsvis trillar det inte lite lunchgäster om en stund oxå! =)

Over And Out!