Dagens middag.. Köttfärslimpa..

1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 krm vitpeppar
1 tsk lökpulver
1,5 krm vitlöks pulver
1 st ägg
1 st morot, riven
1 kg köttfärs (älg- eller nöt-)
3 msk smör
1 msk ströbröd (ca)

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i 10 minuter. Under tiden finriv en morot.
  2. Tillsätt salt och kryddorna. Tillsätt ägget, rör om.
  3. Tillsätt därefter köttfärsen och den rårivna moroten. Rör om till en slät smet.
  4. Smörj en ugnssäker form med smör och smält resten av de 3 msk smör i en kastrull.
  5. Forma köttfärsen till en jämn limpa och lägg i formen.
  6. Pensla med det smälta smöret och häll resten runt om limpan. Strö över med 1 msk ströbröd.
  7. Grädda i ugn ca.190 grader 45-50 minuter. Ta en sked och gör ett hål i limpan , tryck ut lite köttsaft och kolla så den är klar, den ska inte vara blodig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback