Dagens middag.. Köttfärslimpa..
1 dl | ströbröd |
2 dl | mjölk |
1 msk | salt |
1 tsk | svartpeppar |
1,5 krm | vitpeppar |
1 tsk | lökpulver |
1,5 krm | vitlöks pulver |
1 st | ägg |
1 st | morot, riven |
1 kg | köttfärs (älg- eller nöt-) |
3 msk | smör |
1 msk | ströbröd (ca) |
Gör så här
- Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i 10 minuter. Under tiden finriv en morot.
- Tillsätt salt och kryddorna. Tillsätt ägget, rör om.
- Tillsätt därefter köttfärsen och den rårivna moroten. Rör om till en slät smet.
- Smörj en ugnssäker form med smör och smält resten av de 3 msk smör i en kastrull.
- Forma köttfärsen till en jämn limpa och lägg i formen.
- Pensla med det smälta smöret och häll resten runt om limpan. Strö över med 1 msk ströbröd.
- Grädda i ugn ca.190 grader 45-50 minuter. Ta en sked och gör ett hål i limpan , tryck ut lite köttsaft och kolla så den är klar, den ska inte vara blodig.
Kommentarer
Trackback